Nikkels B.V.
Nikkels B.V. logo

Nikkels B.V.

Ons bedrijf

𝐁𝐞𝐠𝐨𝐧𝐧𝐞𝐧 𝐦𝐞𝐭 𝐧𝐢𝐤𝐬
Rond 1956 zijn Johan en Gerrie Nikkels toen nog woonachtig in Twello begonnen met een melkrit. Met de Bedford werden de melkbussen verzameld. Het melkgeld werd in die tijd nog gewoon tussen de melkdeksel geklemd. Naast de melkrit hadden ze ook nog kuikens. Het was geen vet bestaan, en om toch maar meer brood op de plank te krijgen werd de eerste tractor gekocht. Een Lanz Bulldog.

In 1964 besloten ze om te verhuizen naar de Bottenhoekseweg, de plek waar Johan werkzaam was geweest als boerenknecht. De boerderij was onbewoond, er was eens een plan om hier tuinders te vestigen, “De Stenenkamer” die later is gevestigd in de nabijheid van Deventer.

De ruimte om varkens te houden was aanwezig, en naast het melk rijden werd er overdag ploegwerk gedaan, en bij nacht en ontij werd er stro gehaald uit de polder.
In 1966 werd de eerste opraapwagen gekocht, een Fristein. Rond die tijd werd de mechanisatie een feit, er werden langzaam aan steeds meer machines gekocht, zodra de kinderen uit school kwamen hielpen ze mee met de werk-zaamheden.

Eind jaren 70 werd de melkbus vervangen door de melktankauto en werd de melkrit aan de kant gedaan, voor vervanging van deze inkomsten werd begin jaren 80 de eerste maishakselaar aangeschaft een New-Holland 1880 drie-rijer.
Met behulp van jongens uit de buurt werd het eerste jaar ±40 hectare mais gehakseld.
Door de groei van de werkzaamheden werd het eerste personeel aangenomen.


Naast het loonwerk zagen wij in het grondwerk een extra uitdaging de getrokken kraan werd vervangen door de mobiele kraan , een Caesar, en de eerste shovel werd aangeschaft een Hanomag.


Eind jaren 80 kwam er van hogerhand de verplichting om mest emissie-arm aan te wenden. Om de mest op de plek te krijgen werd er meer in de mestbeweging geïnvesteerd.

Inmiddels is ons wagenpark en personeelsbestand aardig gegroeid, en vinden wij zelf dat we trots mogen zijn op het geen er in de afgelopen 60 jaar van de grond gekomen is.


Door de inzet van ons vakkundige en flexibele personeel kunnen wij u, wat zowel het grondwerk als het loonwerk betreft, op allerlei gebied voorzien.


De agrarische sector blijft continue in beweging, enerzijds door vernieuwing en anderzijds door veranderende wetgeving en milieu eisen.
Om onze relaties goed te kunnen bedienen blijven wij ons aanpassen om aan deze ontwikkeling te voldoen.


Wij houden vertrouwen in de toekomst en we hopen samen met u te blijven werken aan een gewaardeerde en gezonde sector.

Nikkels B.V.

Telefoon
055 323 1484
Email
info@nikkelsteuge.nl
Adres
Bottenhoekseweg 3
7395SC Teuge

Inventarislijst van Nikkels B.V.

Klaar om te starten?Word nu planmeister.