Loonbedrijf Bomkamp
Loonbedrijf Bomkamp logo

Loonbedrijf Bomkamp

Johan Bomkamp runde samen met zijn vader een boerderij. De oorlog was net voorbij en had de nodige sporen achter gelaten. Het was economisch een moeilijke tijd.
Omdat de tijd erg slecht was en de boerderij te weinig inkomsten opleverde, zocht hij naar neveninkomsten naast de boerderij. In 1949 begon hij met melkrijden. Hij haalde melk op en bracht deze naar de fabriek. Dit deed hij eerst met een tractor met plattewagen, later met een vrachtwagen.

In 1955 nam hij iemand in dienst voor het melkrijden. Ook hier vond een ware revolutie plaats. Door de opkomst van loopstallen met melktanks werd de melk niet meer vervoerd in bussen maar werd dit gedaan dmv tankauto's. In 1980 kwam er dan ook een einde aan de periode van het melkrijden.
Begin jaren '50 begon Johan met ploegen, aardappelrooien, aardappelstomen en later ook aardappelspuiten. Hij was hier erg druk mee en werkte er bijna dag en nacht aan.

Na overname van de landbouwbank kwam het loonbedrijf in een stroomversnelling: er kwamen verschillende machines bij, zoals doorzaaimachine, graanmaaier, tractoren, hooipers en een grotere aardappelrooier.
In die tijd was het gebruikelijk dat de kinderen meehielpen op het bedrijf van de ouders. In 1960 was oudste dochter Ellie dan ook oud genoeg om ook mee te helpen op het loonbedrijf/boerderij.

In 1971 kwam Jan van school ook hij ging zijn vader helpen in het bedrijf. Het loonbedrijf groeide en maakte een ware revolutie door. De machines werden groter en beter. Er kon in kortere tijd meer werk verzet worden. Ook op de boerderij werd het nodige werk verzet.
In 1980 werd de gezondheid van Johan steeds slechter, hij stond dan ook voor een moeillijke keuze om te stoppen. Zijn zoon Jan Bomkamp wou het bedrijf overnemen en heeft zich in de afgelopen jaren dan ook verder ontwikkelt zoals we het nu kennen: Loonbedrijf Bomkamp.

Loonbedrijf Bomkamp

Telefoon
06 25473041
Email
info@loonbedrijfbomkamp.nl
Website
https://loonbedrijfbomkamp.nl/
Adres
Arendsweg 125
7544RM Enschede

Inventarislijst van Loonbedrijf Bomkamp

Klaar om te starten?Word nu planmeister.