Eijkelboom
Eijkelboom logo

Eijkelboom

Tevreden klanten door tevreden medewerkers
Een commercieel groenverzorgingsbedrijf, een leer-werkbedrijf en praktijkopleider in één, dat doel heeft directeur Erik Punt voor ogen met zijn bedrijf Eijkelboom BV uit Apeldoorn. “Wij sturen niet op resultaat, maar op medewerkers- en klanttevredenheid.”

Erik Punt beseft hoeveel in het leven afhankelijk is van toeval en hoeveel sommige mensen gebaat zijn bij een klein steuntje in de rug. “Het hangt er allemaal maar vanaf waar je wiegje staat. En dat kun je niet kiezen. Mijn moeder was maatschappelijk werkster en later dominee, op die manier is maatschappelijke betrokkenheid me dus wel met de paplepel ingegeven.”

Trigger
In de praktijk betekent dat voor Punt dat hij het vanzelfsprekend vindt om mensen met een beperking in zijn bedrijf te integreren. Bij Eijkelboom BV werken in totaal 30 mensen, van wie er veel een kwetsbare positie op de arbeidsmarkt hadden. Daarnaast werkt Punt intensief samen met het SW-bedrijf Felua Groep. “Een klant vertelde me dat hij eigenlijk wel wilde dat wij SW’ers in zouden zetten. Dat was voor mij de trigger om daar actief mee aan de slag te gaan.”

Het werk dat Eijkelboom BV doet, is volgens Punt ook geschikt voor mensen die vanuit het SW-bedrijf gedetacheerd worden. Althans, het is vrij eenvoudig mogelijk om werkzaamheden geschikt te maken. “Wij doen natuurlijk van alles, van gecompliceerdere opdrachten tot eenvoudiger groenonderhoud. Als ik een van mijn gekwalificeerde krachten de hele dag laat schoffelen, is hij niet blij. Terwijl de SW’ers dan juist heel happy zijn. Het plezier en de inzet stralen ervan af en dat is geweldig om te zien.”

Kleine groepjes
Punt stimuleert ook het gevoel dat de SW’ers, hoewel ze dus officieel niet op zijn loonlijst staan, volwaardig onderdeel van het bedrijf zijn. “Ik wist niet hoe belangrijk dat was, maar ze dragen onze bedrijfskleding en het blijkt dat mensen daar heel veel aan ontlenen. Verder doen ze vanzelfsprekend mee met al onze activiteiten en horen ze er gewoon helemaal bij.”

Om de begeleiding van de SW’ers te waarborgen, werkt Eijkelboom in kleine groepjes. Op elke 2 SW’ers komt 1 voorman. “Daar selecteer ik onze voormannen ook op. Onze kernwaarden zijn betrouwbaar, behulpzaam, gedreven. Dat zit in de cultuur van ons bedrijf en dat wil ik ook terugzien in de houding van onze medewerkers.”

Omdat de werkzaamheden geschikt zijn en er een open bedrijfscultuur heerst, is Eijkelboom volgens Erik Punt het ideale bedrijf om zowel een commerciële onderneming als een leer-/werk- als re-integratiebedrijf te zijn. “Ik geloof er niet in dat je mensen moet afrekenen op facturabiliteit, ik stuur veel meer op de zachte kant. Als onze medewerkers tevreden zijn, zijn onze klanten tevreden en dat levert uiteindelijk een goed resultaat op. Om succesvol te zijn, moet je af en toe omgekeerd redeneren.”

Eijkelboom

Telefoon
055 541 5222
Telefoon planner
06 52476122
Email
j.peelen@deeijkgroep.nl
Website
https://www.deeijkgroep.nl/over-ons/eijkelboom/
Adres
Gladsaxe 14
7327JZ Apeldoorn

Inventarislijst van Eijkelboom

Klaar om te starten?Word nu planmeister.