Derks Rijplaten B.V.
Derks Rijplaten B.V. logo

Derks Rijplaten B.V.

In 1923 begon H.H. Derks (Harrie) samen met zijn broer en nog een compagnon een bodedienst vanuit de Boven Betuwe op Arnhem en Nijmegen. In 1934 splitste Harrie Derks zich af en ging alleen verder met een melkbussenrit naar- en een bodedienst vanaf Arnhem de Betuwe in.

Na de 2e wereldoorlog kwam zoon P.A.M. Derks (Piet) in het bedrijf, met zelf omgebouwd legermaterieel begon het vervoer van los gestort materiaal. De vele steenfabrieken in onze omgeving ontmantelden in de jaren vijftig hun fabriekssporen omdat de kleiputten direct rondom de fabrieken uitgeput raakten. De grondstoffen moesten van verder komen en dit vervoer werd overgenomen door vrachtauto’s. Dit was de basis voor onze huidige specialisatie in de grondstoffenlogistiek voor de baksteenindustrie.

Onder andere om continuïteit bij alle weersomstandigheden te garanderen werden steeds vaker stalen rijplaten in de laadputten gebruikt, hieruit is het verhuurbedrijf voor rijplaten ontstaan.

In 1992 nam de huidige directie (Pieter en Harold Derks) het bedrijf over van hun vader Piet Derks. In 1923 begonnen met 1 T-Ford is het bedrijf uitgegroeid tot een modern bedrijf met 25 vrachtauto’s en 25 grondverzetmachines.

Derks Rijplaten B.V.

Telefoon
0481 461 298
Email
rijplaten@derksbemmel.nl
Website
https://derksbemmel.nl/
Adres
Karstraat 21
6681LA Bemmel

Inventarislijst van Derks Rijplaten B.V.

Klaar om te starten?Word nu planmeister.