Blog

Gepubliceerd op 31 augustus 2021

Wat is planmeister?

Op deze vraag kunnen we een vrij kort antwoord geven. Planmeister is het einde van eindeloze telefoontjes, stress en onnodig stilstaande machines. Planmeister ondersteunt planners en andere harde werkers in de GWW bij het rondkrijgen van de planning, het optimaal inzetten van eigen materieel, het besparen van kosten en het verkleinen van hun CO2-voetafdruk.

Vele handige functies waar planners om zitten te schreeuwen

Wij ervaarden zelf hoeveel tijd en stress het kan kosten om de planning rond te krijgen. We zagen de noodzaak voor een platform of tool waarmee we snel inzichtelijk hebben waar welke machine staat en wie een machine over heeft bij ons in de buurt. Het bouwen van Planmeister kostte meer dan een jaar, maar dan mag het resultaat er ook zeker zijn. Het platform zit vol functionaliteiten waar jij als planner om zit te schreeuwen. Bijvoorbeeld het zoeken van machines op standplaats in plaats van het vestigingsadres. Ook kunnen kranen worden geselecteerd op gewicht en kunnen met een paar drukken op de knop alle uitrustingstukken worden geselecteerd. Voor vakmensen kan er onder andere gefilterd worden op veel gebruikte poortinstructies die nodig zijn om grote bouwlocaties te mogen betreden.

We kunnen nog meer functies noemen, maar uiteindelijk komt het neer op weten wie/wat, waar en wanneer.

We creëren kansen

Het platform maakt niet alleen het plannen eenvoudiger, maar het creëert ook kansen voor jou. Je kunt met behulp van Planmeister meer omzet draaien zonder daarvoor grote investeringen te doen. Je zorgt er namelijk met Planmeister voor dat jij jouw materieel optimaal benut. Wij als grondverzetbedrijf weten namelijk als geen ander dat stilstand geld kost. Bovendien maakt het platform een einde aan het eindeloze bellen wat veel tijd kost doordat je snel inzichtelijk hebt wie waar een machine overheeft. Als laatste breid je met het gebruiken van Planmeister ook je netwerk uit. Je kunt namelijk in contact komen met partijen en opdrachtgevers waar je nog nooit eerder voor hebt gewerkt.

CO2-voetafdruk verkleinen

De grootste kans die het platform biedt, is nog niet genoemd en dat is namelijk het verkleinen van de CO2-voetafdruk van jouw bedrijf en van de sector. Je weet namelijk wie waar en wanneer een machine over heeft. Dit maakt het voor bedrijven mogelijk flink te besparen op hun transportkosten en hun CO2-uitstoot te reduceren. Bovendien heeft het platform de zero emission knop, waarmee je snel en eenvoudig zoekt op emissievrije machines. Maar ook de verschillende emissienormen zijn terug te vinden in de filters van het platform. We hopen hiermee de markt te vergroenen zonder dat bedrijven daarvoor grote investeringen hoeven te doen. Uiteindelijk kunnen we met elkaar een hele hoop doen als we maar weten welke buurman er in de buurt is om te helpen of terwijl wie verhuurt in de buurt.

Heb jij een vraag over Planmeister of wil je graag meer
informatie? Neem gerust contact met ons op!

Klaar om te starten?Word nu planmeister.